Afgesloten: Januari 2017: Momenteel zijn wij op zoek naar een medewerker techniek voor 32-38 uur per week.

Het bedrijf:
HQSonics is een klein, uniek en groeiend bedrijf dat ultrasone sensoren maakt voor niet-destructief onderzoek. De missie van HQSonics bestaat uit het realiseren van kwalitatief hoogstaande, veilige en milieuvriendelijke testoplossingen voor onze opdrachtgevers. Samen met onze internationale klanten werken we aan een continu verbeterproces om de producten en diensten te optimaliseren, we zijn dan ook ISO-9001 gecertificeerd. We werken in een klein en gezellig team, maar iedereen moet zelfstandig kunnen werken. HQSonics is een 100% familie-onderneming: financiaal gezond en onafhankelijk

Functie-inhoud:
In de functie van Medewerker Techniek (m/v) bent u verantwoordelijk voor de totale productie van onze sensoren. Het betreft het samenstellen en de montage van keramische onderdelen en electronica o.a. met behulp van complexe lijmprocessen en solderen. Deze montage neemt ongeveer 80% van de werktijd in beslag. Ook maakt u de metalen of kunststoffen behuizing met behulp van conventionele draai- en freesmachines en een Kunzmann freesmachine met Heidenhain-besturing. Dit gebeurt aan de hand van technische tekeningen die vervaardigd zijn met behulp van een 3D-Cad programma. De ultrasone sensoren en accessoires worden ontworpen en vervaardigd volgens strikte toleranties en specificaties. U werkt zowel zelfstandig als in teamverband van begin tot einde aan een product in kleine series of aan prototypes.

Functie-eisen:
Wij verwachten van de medewerker een MBO-niveau 3/4 door opleiding en/of werkervaring verkregen, bijvoorbeeld MTS Fijnmechanische techniek, Instrumentmaker of Werktuigbouwkunde. Nauwkeurig werken is een vereiste, dit geldt ook voor enige draai- en freeservaring.

Wij bieden:
Een afwisselende baan in een gezellig en enthousiast team van een flexibel bedrijf. Salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring volgens de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met mw. Paffen op maandag-, dinsdag- of woensdagochtend. Sollicitaties kun u schriftelijk sturen of per e-mail.

Afgesloten: August 2015: HQSonics is looking for a new Project Engineer. Call us for more information.
Momenteel zijn wij op zoek naar een: Project Engineer met cad-3D ervaring
Functie-inhoud:
– Verantwoordelijk voor de uitwerking van aanvragen na overleg met de klant;
– Verantwoordelijk voor de realisatie van lopende projecten;
– Maken van cad-3D tekeningen en onderliggende natuurkundige berekeningen;
– Controleren van de planning;
– Wekelijkse rapportagevoortgang in managementoveerleg;
– Leverancierscontact voor inkoop en technisch overleg bij het gebruik van specifieke materialen en epoxies.
Functie-eisen:
– HBO niveau, werktuigbouwkunde;
– Ruime ervaring met cad-3D tekenpakketten;
– Ruime ervaring met Excel en Word;
– Goede sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden;
– Goede kennis van de Engelse taal in woord en schrift;
– Woonachtig in de directe omgeving van Waalre.
Wij bieden:
– een uitdagende en afwisselende baan in een prettige werkomgeving met een klein, maar gezellig en enthousiast team;
– Ontwikkelingsmogelijkheden door middel van opleiding voor specifieke vakinhoudelijke onderwerpen.
Functie-omschrijving:
De Project Engineer zal zich hoofdzakelijk bezighouden met het technisch ontwerpen van klantspecifieke producten. Deze bestaan uit één of meer piëzo-elementen die ingebouwd worden in een speciale behuizing. Hierdoor kunnen ultrasone golven gericht worden om specifieke taken in een gewenste hoek en diepte in het te testen materiaal te kunnen uitvoeren.
Om de wensen van de (internationale) klant in kaart te brengen, overlegt de Project Engineer regelmatig met de klant. Voor de haalbaarheid van het technisch concept is overleg met toeleveranciers en de R&D afdeling nodig.
Opdrachten hebben een doorlooptijd van ca. 4-6 weken, waarbij meerdere projecten gelijktijdig uitgevoerd dienen te worden.
Voor het uitvoeren van de functie is het noodzakelijk dat de kandidaat ruime ervaring heeft met cad-3D tekenen, inzicht heeft in het maken van natuurkundige berekeningen, ervaring met gestructureerd werken en communicatief vaardig is. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan de directeur en zal verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de projecten. Dat betekent ook dat het werk zelfstandig is: dat verwacht wordt dat de zaken op eigen initiatief opgepakt worden en dat wekelijks rapportage plaatsvindt over de voortgang van de projecten.
De werkzaamheden kunnen in een 32-40 urige werkweek worden uitgevoerd.